100% истински

Има един определен тип хора, които парадират с това колко откровени и непринудени са в общуването. Винаги държат да изтъкват, че казаното от тях е напълно “real”. Това, неизбежно, се превръща в оправдание въпросният човек да се държи като неподправен гъз през повечето време.

Това да си честен с околните е едно нещо. Съвсем друго е да нарушиш всякакви социални разбирания за приличие и да започнеш да плямпаш каквото ти скимне под претекст, че “нямаш филтър” или пък, че не си “фалшив” като другите в нашето поколение (или там какъвто друг клиширан начин на формулиране роди недоразвитият ти церебрум). Истината е, че откакто човечеството е развило умствения капацитет да издава гърлени звуци и чрез тях да усъществява контакт, съществуват определени норми. От всеки един от нас се очакват съвсем базисни обноски, които да направят общуването възможно. И на мен не ми пука за поредния скандал на някого с гаджето му. Нямам особено желание да слушам за това как някой е правил секс с най-красивото момиче на света снощи. Повечето от нещата, които чувам, ме интересуват много, много слабо. Но ги слушам, защото единствено така се осъществява елементарна междучовешка връзка. Хората са скучни животни. Животите ни са повтаряеми, историите зле разказани или просто изначално безинтересни. Но за да достигнеш по-дълбоко, да откриеш това, което наистина те свързва с хората, трябва да изтърпиш и умопомрачително повърхностните аспекти от характера на всеки един от нас.

Не че има значение какво бръщолевя аз. Крис Рок имаше един хубав комедиен скит преди време. Контекстът беше друг, говореше за рапърите, които се правят на гангстери и претендират, че живеят автентичния гето живот, поради което се държат като абсолютни дебили.. Шегата в края беше: “So yeah, you are keeping it real… real dumb”. Нещо такова е и тука. Всеки “феймъс” с незначителна аудитория ще продължи да се държи сякаш има правото да коли и да беси, да обижда на поразия, за да оправдае очакванията на аудиторията си, състояща се от деца в училищна възраст, които все още смятат, че това да наричаш хората бедни и грозни е върхът на комедийния талант. Ако ще сте гъзове поне го правете добре. Ядосайте се малко, изкарайте малко злоба по креативен начин, вместо да свеждате обидите си до ниво детска градина. Не, че подобни хора имат в себе си злоба де. То всичко е за публиката. Клаутът е важен, пък майната му на другото.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s